Gebied: Nederland
Beschikbaarheid: Nu! Informeer voor specifieke data.
Genre: Psych Pop

Over The Max Meser Group


Bio

The Max Meser Group is een échte working class band. Nieuw album ‘Another Swing’ laat zien dat ze nooit opgeven.

Waarom een platendeal als je het zelf kan doen? DIY! Do it yourself. Na twee albums voor een platenlabel wilde Max Meser op eigen benen staan. Zijn derde album Another Swing, nu onder de naam The Max Meser Group, komt uit op zijn eigen label Migrant Records. Zelf noemt hij het zijn nieuwe realistische perspectief. ‘Wij geven niet op. Nooit! Als er een boodschap is die we willen uitdragen dan is het dat wel,’ verklaart de Catalaanse Nederlander. Wij zijn een échte working class band. We moeten er hard voor werken. En daar zijn we trots op.’ In Andy Crofts, bassist in de band van working class hero Paul Weller, vonden ze een medestander om hun plaat te mixen.

Max en drummer Harrie Roelse zijn de vaste waarden in de groep die regelmatig van samenstelling verandert. Jona Pattipeilohy (gitaar, toetsen, achtergrondzang, sounds) maakt nu ook deel uit van die vastere kern. Het heeft niet altijd meegezeten, hetgeen de iets donkerdere context van de teksten verklaart. ‘Ik ben een artiest die schrijft over wat hij meemaakt,’ zegt hij. Het zijn de bekende problemen waar elke twintiger tegenaan loopt, werk, geld en huisvesting. Hij doet er niet zielig over. Dat hoeft ook niet, want hij is er sterker dan ooit uitgekomen. Die overlevingsdrang laat zich gelden. Another Swing is een kort maar krachtig album. Het telt slechts acht tracks.

Max laat zich tegenwoordig leiden door spiritualiteit. ‘Ik heb een boel over Boeddha gelezen. Ik ben een andere persoon nu.’ De twee singles van het album Catch The Season en Shame Is Gone vertellen het hele verhaal van het album. Laten we het heel kort samenvatten met: ‘Pluk de dag! Ga ervoor! En doe dat schaamteloos!’ Dat is sowieso een heel mooi levensmotto. Dat optimisme wordt niettemin eenmaal losgelaten. Sinking gaat over een overleden Spaanse vriend van Max en is het donkerste nummer van de plaat. ‘Er is gehuild bij het maken van het album,’ zegt Max. Dat mogen we gerust weten. ‘Het was een emotionele aangelegenheid. Ik ben blij dat de plaat gemaakt is.’

Ze namen het album zelf op in een gehuurde boerderij ergens in Spanje in plaats van in de een of andere dure studio. ‘Dat toont ook ons doorzettingsvermogen aan. Niemand kan ons tegenhouden. Het geeft ook zo’n lol om dit zo te doen.’ Dat gaan we live kunnen meebeleven. In februari en maart volgt er een Nederlandse clubtour. Een Spaans tourtje staat voor later dit jaar op het programma. Doorbijters als Max zijn domweg niet klein te krijgen.

Hoogtepunten

 • Succesvolle release van debuutalbum “Change”  (2016)
 • 3FM Serious Talent (Nederland, 2016)
 • Eurosonic/Noorderslag Showcase Festival (Nederland, 2016)
 • Voorprogramma Paul Weller (Nederland, 2017)
 • Voorprogramma Jake Bugg (Nederland, 2017)
 • Diverse tv-optredens bij “De Wereld Draait Door” (Nederland)
 • BIME Showcase Festival (Spanje, 2017)
 • SXSW Showcase Festival (Austin TX, USA, 2018)
 • Voorprogramma The Strypes (Europese Tour, 2018)


Pers

 • Volkskrant: “Max Meser en Isaac Wadsworth zijn de Lennon/McCartney van de Costa Brava.” (Nederland, 2016)
 • NRC Handelsblad: 4-sterren album-/tourrecensie (Nederland, 2016)
 • “Luister Trip Album” Change (door Plato Mania, Nederland, 2016)
 • “Luister Trip Album” Pictures (door Plato Mania, Nederland, 2017)
 • “Square Room” (Pictures) verkozen tot beste song Radio 3 (Spanje, 2017)

 

Bekijk de artiest op

Aankomende evenementen van The Max Meser Group (NL)

Op dit moment zijn er geen evenementen gepland.