Gebied: Benelux
Beschikbaarheid: Nu! Neem contact op voor specifieke data.
Genre: Psychedelische Rock

Over Magic Moon


Bio

Een optreden van Magic Moon is als een speurtocht in een vintage-winkel: Onvoorspelbaar, soms refererend naar oude tijden en boordevol verrassende pareltjes. De psychedelische rock wordt rauw geserveerd door een combinatie van stampende drums, meerstemmige zang, fuzzy gitaren en een dreunend orgel. Ook als je de muziek al dacht te kennen, weet het vierkoppige live-monster je bij elke show weer te verrassen.

De mannen van Magic Moon hebben al veel kilometers in binnen- en buitenland gemaakt. Sinds 2017 staat de band op podia door heel Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Debuut EP ‘Night Circus’ werd in 2018 uitgebracht op 12” vinyl en kwam onder de aandacht bij o.a. The Daily Indie.

Magic Moon heeft inmiddels de eerste minuten op 3FM gemaakt, doet mee aan de Popronde 2019 en is daarbij opgenomen als Never Mind The Hype talent.


Hoogtepunten 2018/2019

  • Mei ’18: Release “Night Circus”, debuut-EP op 12″ vinyl op Sniester Festival
  • Januari ’19: Voorprogramma Canshaker Pi
  • April ’19: Voorprogramma Evil Empire Orchestra
  • April ’19: The Life I Live Festival
  • Mei ’19: Eerste keer op nationale radio (3FM)
  • Najaar ’19: Popronde Nederland – Never Mind The Hype-Talent
  • 2017-nu: Bijna 60 shows in 4 landen


Pers

“De naam geeft het al een beetje weg: de vier muzikanten van Magic Moon rocken alsof ze een partij paddo’s achter de kiezen hebben, of anders wel een ladinkje lsd, ondertussen muzikaal gehersenspoeld met sixtiespsychedelica. Toch klinken de Hagenezen niet zweverig, daarvoor spelen ze te strak en leunen ze te duidelijk op een lekker zompig bluesorgeltje.” – The Life I Live Festival 2019

“De Haagse band kende je wellicht al als leverancier van psychedelische rock, soms rauw geserveerd en altijd geïnjecteerd met een goede dosis 60’s en 70’s bluesrock. Leest goed, klinkt nog beter ja. Ook omdat de Hagenezen die psych meerstemmig en fuzzy aanpakken en ook (bonuspunten!) nog een orgel in de strijd gooien.” – Never Mind The Hype

“The ugliest band in the world” – Random guy after their first Berlin show


Bandleden

Robbert de Jongh – Lead zang / Gitaar
Wouter Pols – Basgitaar / Zang 
Timo van de Ven – Toetsen / Zang 
Stijn Speksnijder – Drums

Bekijk de artiest op

Aankomende evenementen van Magic Moon (NL)

Op dit moment zijn er geen evenementen gepland.