Gebied: Europa
Beschikbaarheid: Vanaf februari 2020.
Genre: Country-pop

Over Laura Kits


Bio

Laura is een zangeres en songwriter uit Amsterdam. Ze maakt popmuziek met een ziel, verstopt onder een soms moddervet, soms flinterdun laagje country. Haar muziek kenmerkt zich door sterke, eerlijke, en soms geestige teksten in vloeiend en poëtisch Engels. De arrangementen volgen de lijn van klassieke country-pop, en zitten tegelijkertijd vol met subtiele twists die variëren van vintage rock ’n roll tot moderne folk.

In 2017 debuteerde ze met haar EP Skipper Canyon Road, die CD van de Week werd op NPO Radio 2. Nu staat het album Holy Fountain Water voor de deur, dat in februari 2020 gelanceerd wordt. Op dit album laat Laura haar groei als artiest en haar onvoorwaardelijke liefde voor muziek horen. Dat doet ze met twaalf liedjes die nog net wat meer volwassen, experimenteel, en toch nog altijd zeer toegankelijk zijn – en waarin ze de Country met een hoofdletter C omarmt.

Als Laura niet zingt, schrijft, of met haar band over muziek praat, rijdt ze paard (natuurlijk) of maakt ze olieverfschilderijen.


Hoogtepunten

  • 2017: EP Skipper Canyon Road – CD van de Week op NPO Radio 2
  • Zomer 2018: Just a Drifter Tour
  • Winter 2018: Taillights Tour
  • Juli 2019: Single release Love and Danger, met o.a. live optreden op NPO Radio 5 / Omroep MAX
  • September 2019: Single release How Much Is Your Heaven Worth


Pers

“Skipper Canyon Road is een f***ing goede plaat. Laura’s liedjes zijn poëtisch, maar ze kan ook scheuren.” – Dolf Jansen, cabaretier en DJ op NPO Radio 2

“Prachtige stem, en van de live versie van Rosie heb ik tranen in mijn ogen” – Manuele Kemp, DJ op NPO Radio 5

Bekijk de artiest op

Aankomende evenementen van Laura Kits (NL)

Op dit moment zijn er geen evenementen gepland.