Gebied: Europa
Beschikbaarheid: Nu! Voor specifieke data kunt u contact met ons opnemen.
Genre: Alternatieve Rock

Over Between The Jars


Bio

UNIEKE STEM, STEVIGE RIFFS EN PSYCHEDELISCHE MELODIEËN.

In 2014 trokken vijf Utrechtse muzikanten zich terug in de zolder van een drankengroothandel om daar een eigenzinnig geluid te ontwikkelen. Het geluid van Between The Jars wordt vormgegeven door een unieke stem, stevige riffs en psychedelische melodieën. De debuut-EP ‘Sirens’, uitgebracht in een uitverkocht EKKO, was de eerste kennismaking met dit nieuwe geluid. Inmiddels, was de band op 3FM te horen met zijn single ‘One Of Them’, bracht de band zijn singles ‘Annie Green’ en ‘Long Halloween’ uit en speelde Between The Jars meer dan 100 shows in Nederland, Frankrijk, Duitsland en India.

In Mumbai speelde de band onder andere op het Mood Indigo festival, wat met meer dan 140.000 bezoekers het grootste studentenfestival van Azië is. Na deze bijzondere ervaring, trad de band tijdens hun Back From India tour in meer dan 20 zalen in eigen land op en gaf Between The Jars een show op de mainstage van Musikmesse Frankfurt. Tegelijkertijd, werkte de band hard door aan het debuutalbum ‘Oh…What a Time To Be Alive’.

In samenwerking met George Konings (Sound Vision Studio, Arnhem) en Miles Showell (Abbey Road Studios, Londen) is het unieke geluid van Between the Jars voor het eerst op vinyl gezet! ‘Oh…What a Time To Be Alive’ neemt de luisteraar op subtiele wijze mee door uiteenlopende sferen welke tekstueel verbonden worden door de eigenaardigheden van de moderne maatschappij. Een live voorproefje tijdens Bevrijdingsfestival Utrecht 2019 bracht het publiek in extase en zorgde voor een lovende recensie door 3voor12. Het album verschijnt op 4 april met een show in EKKO, Utrecht.

Hoogtepunten

  • Het winnen van 8 bandwedstrijden
  • Optreden in de legendarische poptempel ‘Paradiso’
  • Opnemen met Juan Emmerloot (Snowy White, Popa Chubby en Steve Lukather van Toto)
  • Mini-tour in Frankrijk als winnaar van Eurogig – The Netherlands
  • Optreden op mainstage tijdens Fête de la Musique in Aix-en-Provence, Frankrijk
  • India-tour in dec ’18/ jan ’19 (inclusief show op Mood Indigo, grootste cultural college festival van Azië)
  • Mainstage Musikmesse, Frankfurt, Duitsland


Bandleden

Florian Albronda – Zang
Chris Fonteijn – Gitaar
Max Mulhuyzen  – Drums
Maarten van den Ende – Basgitaar
Jesper Hendriksen – Hammond Keyboard

Bekijk de artiest op

Aankomende evenementen van Between The Jars (NL)

Op dit moment zijn er geen evenementen gepland.